Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Bevallom, nagy szorongással készültem erre az erõpróbára, hiszen én nem vagyok jogász, s a kérdés - úgy érzem -, jogi természetû, és biztos voltam benne, hogy alulmaradok ebben a párviadalban.

Nos, amiket Torgyán József frakcióvezetõ úr felhozott mint eseteket, azok a büntetõ törvénykönyv megfelelõ paragrafusa szerint kivételt képeznek, hiszen azt mondja ez a paragrafus, hogy "Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vörös csillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet terjeszt, nagy nyilvánosság elõtt használ, közszemlére tesz, ha súlyosabb bûncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és pénzbüntetéssel büntetendõ."

Igen ám, de mit mond a második bekezdés? Azt mondja: "Nem büntethetõ az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztõ, oktatási, tudományos, mûvészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeirõl szóló tájékoztatás céljából követi el."

Tisztelt Ház! Csapajev kezében furcsán mutatna a Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt jelvénye.

Köszönöm. (Általános, hosszan tartó derültség és taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage