Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Úgy gondolom, hogy nem is tartottunk erre igényt, igen tisztelt külügyminiszter úr... (Derültség.)..., de legyen szabad megjegyeznem, hogy a törvény szerint ön arra a passzusra hivatkozott, ahol elkövetik ugyan a bûncselekményt, de büntetlenséget élveznek, tehát ettõl még a bûncselekmény fennáll.

De én úgy gondolom, hogy önt nem mint glosszátort kérdeztem, mert akkor valóban a törvény magyarázatát kértem volna öntõl, hanem önöknek a törvényt be kellene tartaniuk, és be kellene tartatniuk.

Ami pedig most már a vetélkedõt illeti, talán a templomgyalázók miatt a Bazilika körül körmenetet rendezõ Macskássy Izolda betörõire nagyobb nevelõhatást gyakorolt volna, ha mondjuk Szent István Intelmeirõl vagy a Szentírásról tartottak volna vetélkedõt, nem pedig Vlagyimir Iljics Uljanovról, tehát a Független Kisgazdapárt álláspontja változatlanul az, hogy az önkényuralmi jelképeket... (Dr. Szabó Zoltán. Szerintem Vlagyimir Iljics Uljanov nem egy önkényuralmi jelkép.)... és az önkényuralom emlékeit nem kellene oktatni, arról vetélkedõket rendezni, hanem most már valóban Európát kellene Magyarországon megvalósítani, ez pedig nem a vörös csillag és a sarló és kalapács, hanem inkább a Független Kisgazdapárt emblémája. (Derültség a kormánypárt és taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage