Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Lehet, hogy én nem vagyok tisztában a vetélkedõ körülményeivel, de úgy tudom, nem a kormány rendezte ezt a vetélkedõt. (Derültség.) Azt hiszem, nem a kormánynak kell feltenni ezt a kérdést.

Örülök, hogy az ön szájából hangzott el utalás Szent István Intelmeire. Szent István - ha jól emlékszem - soha nem akarta az idegeneket kiûzni Magyarországról, éppen ellenkezõleg, õ azt mondta, hogy az országot gazdagítja az idegen nyelv, az idegen kultúra.

Tegnap nagy örömmel hallottam az ön egyik felszólalásában egy utalást nemcsak a keresztényellenességre, hanem a magyarellenességre. Azt hiszem, azt kell mondjam, hogy jó úton indult el a Kisgazdapárt frakcióvezetõje: a március 14-ei beszéd egyes idegengyûlölõ kitételei, vagy - mondjuk - az a parlamenti javaslat, amely ugyancsak az ön frakciójából hangzott el bizonyos területek békés visszakebelezésérõl.... (Az elnök poharának megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Ha ezek után utalás történik a magyarellenességre, akkor én ezt örömmel veszem, ugyanis ezek hatásukban feltétlenül magyarellenes lépések, mert Magyarország elleni hangulatkeltésre alkalmasak.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage