Varga István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Tisztelt Államtitkár Úr! Én a kérdésem magvát, lényegét abban fogalmaztam meg: riasztó jel az, hogy az elmúlt másfél évben 1200 diplomás rendõr eltávozott a rendõri állományból.

Kérdésem második része pedig arra irányult, hogy önök programjukban, sõt most a feketegazdaság elleni küzdelemben is bizonyos retorikát használnak, hogy "a feketegazdaság ellen fel kell venni a küzdelmet" - ami nagyon helyes. Azonban ha 1200 diplomás rendõr eltávozik - döntõen közgazdászok és jogászok -, akkor nem tudom, államtitkár úr, milyen eszközrendszer áll rendelkezésre, hogy ilyen bûncselekmények felderítésre kerüljenek, hogy ilyen bûncselekmények esetében megnyugtató és kidolgozott vádirat kerüljön be a bíróságokra.

A másik dolog pedig, amire szintén nem kaptam választ: a rendõri létszám lényegesen csökkent az elmúlt idõszakban, a bûnözés sajnálatos módon emelkedett, leállt a rendõrõrs-program, ha jól tudom, most már nem nyugati gépkocsikat kívánnak beszerezni, hanem az orosz államadósság fejében keleti gépkocsikat fognak beszerezni. Azt hiszem, hogy ez az eszközrendszer esélytelen lesz a profi bûnözõkkel szemben. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage