Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Tisztelt Miniszter Úr! Decemberben megtörtént a megállapodás a kormány és a szakszervezetek között az egészségügyben esedékes béremelésrõl. Ennek áprilisban kellene életbe lépnie. Ennek alapján legutóbb az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének népjóléti miniszter úr megígérte, hogy a társadalombiztosítás az egészségügyi intézményeknek át fogja

utalni a 27 százalékos béremeléshez és a 19 százalékos dologiköltség-emeléshez szükséges többletforrást.

A társadalombiztosítás megemelt költségvetése arra elég, hogyha a különbséget csak béremelésre költik, fedezhetõ vele 16-17 százaléknyi béremelés - de még ekkor is kevesebb a megállapodottnál.

Ezért számomra nem érthetõ, és csodálkozom a szakszervezeten, hogy - a sztrájkkészültséget is felfüggesztve - hozzájárult egy anyagilag meg nem alapozott megegyezéshez.

A kormányhoz viszont az a kérdésem, hogy mibõl és mikorra fedezhetõ tehát a megélhetési szint küszöbe alá szorult egészségügyi dolgozók, orvosok számára az ígért mértékû és a megállapodásban rögzített béremelés. Várom válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage