Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Ma Áron napja van. A Nap 6.19-kor kel, 19.17-kor nyugszik. A Hold 17.48-kor kel, 5.28-kor nyugszik. A legközelebbi holdtölte két nap múlva lesz.

Tisztelt Államtitkár Úr! Tájékoztatott válaszában arról, hogy mi a mai helyzet. Arra nem kaptam semmifajta választ, hogy milyen módon próbálja a kormányzat jogi szabályozással megváltoztatni ezt a veszélyes irányba induló tendenciát, s mit tesz azért, hogy a magyar közlekedésben ne lehetetlenüljön el nemcsak a helyközi, hanem a helyi közlekedés is.

Én nemcsak azt tartom állami feladatnak, hogy a helyközi közlekedés fenntartása zökkenõmentesen történjen, és nem értek egyet azzal, hogy ezt a kötelezõ önkormányzati feladatot oly módon intézi el államtitkár úr, hogy errõl az önkormányzatoknak kötelességük gondoskodni.

Ma Magyarországon 45 és 75 forint között változnak a menetjegyek árai, nem beszélve a bérletekrõl, amelyeknek dinamikus a növekedése.

Azt sem tudom elfogadni, hogy az Ikarus sorsának ügyét ilyen rövidlátó módon intézzük el. Igenis, az Ikarus végveszélybe került. Amennyiben Magyarországon ez a kis piac is megváltozik, az Ikarusnak menthetetlenül vége lesz.

Arra kérem államtitkár urat, hogy mindent tegyen meg a szabályozás eszközével, hogy ez az egyre rohamosan romló állapot megváltozzon, és az önkormányzatok ne csak az ármegállapításban legyenek árhatósági jogkörüknél fogva meghatározók, hanem egyre nagyobb szerepük lehessen, hogy a helyi és a helyközi tömegközlekedésben az önkormányzatok a nyilvánosság erejével és a képviselõ-testületek gondosságával befolyásolhassák ezt a nagyon fontos területet. Ezért tehát nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát.(Taps a jobb oldalon.)

(15.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage