Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Emlékeztetek arra, hogy az adózás rendjérõl szóló '90. évi hatályos törvény módosítására nyújtott be javaslatot dr. Rapcsák András. A javaslat lényege az, hogy egy 5-ére - minden hónap 5-ére - szóló fizetési határnapot kívánt õ - és kívánunk - módosítani a régebbi határnapra, 20-ára. Ennek az oka az volt, hogy 5-ére egyszerûen tarthatatlan a dátum, hiszen addig a vállalkozók nem tudják még pontosan a számlaforgalmukat - legalábbis nem mindenki tudja.

Ezért örömmel üdvözöljük azt a módosító indítványt, amelyet a költségvetési bizottság már elfogadott, hogy egy közbülsõ idõ legyen meghatározva. Tehát végsõ soron megoldódik a probléma, ha nem is azzal, hogy 20-a lép hatályba, az 5-e pedig meghiúsul. Tehát mindenképpen pozitív volt a kezdeményezés, és meg vagyunk elégedve ezzel a módosító indítvánnyal.

Kérjük a tisztelt Ház támogatását is, hogy ilyen módon módosulhasson az adózás rendjérõl szóló jelenlegi törvény. Köszönöm szépen. (Taps a KDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage