Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Frakcióvezetõ-helyettes Úr! Továbbra is azt kell mondanom, hogy teljes mértékben kezelhetetlennek tartom a javaslatát, ugyanis akkor én úgy értelmezem, hogy a szavazást a részletes vitában egységenként sem kellene lezárnunk.

Amennyiben tehát egységenként sem zárjuk le a részletes vitát, akkor miért tárgyaljunk? Akkor tehát - az én értelmezésem szerint - a mai napon a részletes vita lefolytatásának nincsen értelme. Az ön által elmondottak alapján úgy értelmezem, hogy azt indítványozza, hogy a részletes vitát napoljuk el addig, ameddig az alkotmányügyi bizottság nem tárgyalja végig a módosító javaslatok mindegyikét. Elnapoljuk és akkor folytatjuk az egész részletes vitát, amikor az alkotmányügyi bizottság megtárgyalta. De én nem látom annak értelmét, hogy most lefolytatjuk és le is zárjuk a részletes vitát egységenként, s azt mondom, az egész részletes vitának a lezárására csak azután kerül sor, amikor az alkotmányügyi bizottság megtárgyalta.

Egyébként pedig az eddigi gyakorlatunknak megfelelõen, ha egy bizottság végigtárgyalt valami javaslatot, akkor letárgyaltuk.

Tudom, hogy itt az alkotmányügyi bizottság nem tárgyalta végig, és ez súlyosabb ügy, de azt kérdezem, hogy az ön indítványát értelmezhetem-e úgy, hogy a részletes vita egészét napoljuk el az alkotmányügyi bizottság tárgyalásáig.

Közben jelezte szólási szándékát a Magyar Demokrata Fórum részérõl Póda Jenõ úr. Kérném, hogy a jelen levõ frakciók szintén jelezzék azt, hogyan szeretnének állást foglalni ebben az ügyrendi tárgyú indítványban.

Megadom a szót Póda Jenõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage