Kádár Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÁDÁR BÉLA (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azért kértem szót, mert tulajdonképpen a múltkori miniszterelnöki nyilatkozat és az ennek nyomán keletkezõ porfelhõ igen kellemetlenül és kedvezõtlenül érinti Magyarország és a magyar pénzügygazdálkodás és költségvetés belföldi és nemzetközi megítélését.

Hadd emlékeztessem a tisztelt Házat a 600 milliárdos nyilatkozatra. Verne Gyula elhíresült Begum 500 milliója címû könyvével szemben most lesz majd az államháztartás történetében egy érdekes fejezet Horn Gyula 600 milliárdjáról is, hogy mi is az a 600 milliárd. Ha egy ország úgy tud mûködni két éven keresztül államháztartásilag, hogy a kormányzat huszadik hónapjában derül ki, micsoda 600 milliárdos kötelezettségvállalások nem tették lehetõvé a kormányzat rendszeres mûködését és felkészülését, hát az bizony egy nagyon szomorú bizonyítvány.

Mirõl volt szó, hogy miért nem ténykedett a kormány egy ideig? Miért fékezte le a szükséges reformlépéseket? Miért nem vett tudomást a jelenlegi helyzetrõl? Erre kaptunk egy választ, hogy kérem, nem tudtuk, milyen szörnyû az örökség. Hát a 600 milliárdból, amelyet most nagy kínnal és keservvel ...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage