Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr.

Elnök úr arra hivatkozott, ha ma délután a házbizottsági ülésen egyetértés születik...

Tisztelt Elnök Úr! Szeretném a Házat emlékeztetni, hogy három hete várunk arra, hogy az egyeztetés megszülessék. (Közbeszólás az MSZP padsoraiban.)

Én azért csatlakoztam Demeter Ervin felszólalásához, mert szeretnék két dolgot elválasztani. Az egyik az, hogy a házbizottság és a Ház elnöke felelõs a Házszabály betartásáért. A Házszabály azt mondja, hogy minden frakciónak, minden bizottságban legalább egy helyet biztosítani kell. A Magyar Demokrata Fórumnak négy bizottságban, a Néppártnak kilenc bizottságban nincs helye. Ez Házszabály, elnök úr.

Egészen más kérdés az, tisztelt képviselõtársaim, hogy mi készül egy új hat- vagy hétpárti megállapodás keretében, mely nem a házbizottságnak a feladata. Idézõjelben mondom, az egy folyosóra tartozó kérdés, azt akkor kell a házbizottság elé vinni, amikor ott egy egyezség kialakult.

Mondhatnám egy kis túlzással, politikai zsarolás kérem szépen az, ha a Házszabály betartását olyan feltételhez kötik, melyben hét párt, illetõleg hét frakció szabad elhatározásából egyezséget köt, vagy nem köt egyezséget. Három hete várjuk - tisztelt képviselõtársaim - azt, hogy az önök által többségi döntéssel létrehozott képviselõcsoportnak a következményeit vállalják, mert egyszerû dolog volt egy képviselõcsoportot megszavazni, de tisztelettel kérem, vállalják ennek a következményeit, és kérem az elnök urat, hogy a mai napon szülessen meg a Házszabály 32. §-ának (2) bekezdése alapján egy házszabályi döntés.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage