Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Sajnálom, elnök úr, eredetileg nem kívántam részt venni, de Toller képviselõ úr szavai után kénytelen vagyok, márcsak azért is, hogy ne legyen félreértés senkiben sem.

A Magyar Demokrata Fórum és a Magyar Demokrata Néppárt békésen és megegyezéssel szerette volna elrendezni ezt a kérdést, ezért egymás között mi meg is egyeztünk, mégpedig oly módon, hogy a parlament költségvetése lehetõleg ne érintõdjön.

A kettõnk megállapodását minden párt elfogadta. Elfogadta ezt a megállapodást az összes ellenzéki párt, és elfogadta a Szabad Demokraták Szövetsége is. Egyetlen párt nem fogadja el ezt a megállapodást, a Magyar Szocialista Párt, azért, mert ezt a helyzetet felhasználva plusz bizottsági helyekhez akar jutni. Elnézést kérek, ez az igazság.

Rendkívüli módon sajnálom, hogy ezt el kellett mondanom, mert mi a magunk részérõl, mint mindig, most is megállapodásra törekszünk, de azt kérem szíveskedjenek megérteni, hogy kilenc bizottságban nincs egyetlen helyünk sem.

A Házszabály szerint az alapvetõ munka a bizottságokban folyik, és nem tudunk a bizottsági munkában részt venni. Ezért én nagyon szépen kérem a patkó másik oldalán ülõ képviselõtársaimat, segítsenek abban, hogy ezt a lehetetlen helyzetet minél elõbb megszüntessük és minél elõbb egy korrekt megállapodásra jussunk, és fõleg, hogy a Ház végre házszabályszerûen tudjon mûködni, mert ez így tovább tarthatatlan. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage