Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Nagyon érdekesen alakul ez a Budapest Bank privatizációja körüli vita. Érdekesen alakul azért, mert döntõen azok vitatkoznak most, akik nem voltak benne ebben a vizsgálóbizottságban, információik bizonyos fokig sajtón keresztüliek, illetve kötõdnek korábbi rögeszméikhez, amelyek itt elhangzottak a Ház falai között.

Így elég nehéz tárgyszerû vitát folytatni akkor, amikor elõttünk van egy jelentés, egy olyan jelentés, amelyet a vizsgálóbizottság hét tagja 7:0 arányban fogadott el, egy tagja pedig kivonult, mielõtt elfogadhattuk volna a vizsgálóbizottság jelentését.

(12.10)

A másik oldalról nehéz lenne vitatkozni azért, mert akár Varga Mihály, akár most Sepsey Tamás képviselõtársam olyanokat állít, ami végül is a vizsgálati jelentésben nem alátámasztott. Tételesen lehetne sorolni azokat a tényeket, amelyekrõl messze megfeledkeznek, itt kezdve a privatizáció indításától az úgynevezett végrehajthatatlannak minõsített - de kínunkban neveztük így, hogy végrehajthatatlannak bizonyult - megállapodásig. Tudniillik ezeket a tényeket, amelyeket tényként kívánnak beállítani, egyetlen sora nem tartalmazza a vizsgálóbizottság jelentésének.

És van még egy gond: hogy Szabó Iván, aki Sepsey Tamás képviselõtársa volt még abban az idõpontban, egyetlen szóval nem említette azokat a kritikai észrevételeket a vizsgálat során, amelyeket most ízekre kíván szedni a képviselõ úr. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage