Békesi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÉKESI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Kósa Lajos ezúttal is súlyosan téved: itt senkinek semmiféle méltányosságot nem kell gyakorolnia. Egyszerûen az érveket kellene tudomásul venni vagy megérteni. Én tehát nem magyarázok, hanem tájékoztatok. Azt én mélységesen értem, hogy aki a szorzótáblát nem ismeri, azt nem lehet a négyzetre emelésre megtanítani. (Derültség, taps a bal oldalon.)

Ami Sepsey Tamást illeti, az Értékpapír Felügyeletnek a megállapítása jogos volt: a Budapest Bank késõbb hozta nyilvánosságra az ügyet. Nem kormányzati felelõsségrõl van szó, itt pedig ez a vizsgálóbizottság a kormánynak a felelõsségét és ezen belül a Pénzügyminisztérium felelõsségét vizsgálta. Senki nem mondta, hogy az a megállapítás nem helyénvaló.

Pokorni Zoltán megint csak téved, bár feltételezem, hogy jót akar. A véglegesnek minõsített 12 milliárdos átadás annyiban volt végleges, hogy körülbelül 11 hónap 2 hétig volt a Budapest Banknál, hiszen '95. december 10- én visszautalták kamatostól, teljesült tehát az eredeti feltétel még a privatizáció elõtt. Ha egyébként csak két héttel lépik túl és megvárják a privatizációt, az árfolyamnyereség lényegesen nagyobb lett volna, mint amit így értek el. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage