Matyi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MATYI LÁSZLÓ (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Torgyán József azzal kezdte a beszédét, hogy ez a jelentés semmitmondó. Ez a jelentés nem semmitmondó. Sokszor elmondtuk már, de úgy látszik, még sokszor el kell ismételni, hogy egy olyan tranzakció történt, amely a hatályos törvényeknek megfelelt, egyetlenegy állampolgárnak és a magyar költségvetésnek sem került egyetlenegy fillérjébe sem.

De igazából nem is erre szeretnék reflektálni. Torgyán József beszédében számtalanszor említett meg büntetõjogi felelõsséget meghatározatlan körû emberek részére. Úgy gondolom, ha Torgyán József ténylegesen tud bûncselekményrõl, akkor tegye meg a büntetõjogi feljelentést, ha meg nem tud, akkor ne beszéljen, ne rágalmazzon és ne vádaskodjon olyan emberekkel, akikkel szemben semmiféle büntetõjogi felelõsség megállapítására nem kerülhet sor. Ez számomra nagyon fontos. Az, hogy Torgyán József handabandázik a parlamentben, szép lassan világos lesz a magyar állampolgárok számára, de úgy gondolom, ez a fajta politizálás nemcsak Torgyán Józsefnek árt hosszú távon, hanem a magyar parlamentnek és a parlamenti demokráciának is.

Ezért arra kérem Torgyán Józsefet, ha tud bûncselekményrõl, akkor tegye meg a büntetõjogi feljelentését, ha meg nem tud, akkor mellõzze ezt a fajta politizálást. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage