Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szeretném még egyszer a bizottság jelentését és az abból következõ fõbb állításokat kiemelni.

Gyimóthy úrnak szeretném mondani: a magyar állampolgárokat és a magyar államot, a költségvetést semmiféle kár nem érte a Budapest Banknak juttatott 12 milliárd forintos tõkejuttatás során. A 12 milliárd forintos tõkejuttatás egyébként a magyar kincstárba visszajutott.

Ennek a bizottságnak nem volt dolga, ennek ellenére valami ismeretet szereztünk arról, hogy '95. év végén, '96. év elején, amikor a tényleges privatizáció megtörtént, akkor ez hogyan is történt. Még egyszer elmondom: a vevõ a vételárat a bankba tette be. Nem a kincstárba tette be, nem a költségvetésbe, nem az államadósság, az egyéb államadósság törlesztésére fordíthattuk, mint ahogy a többi privatizációs bevételt.

Tehát beszélhetünk arról, hogy akár többért is el lehetett volna ezt a bankot adni, de errõl ma nem beszélünk. Egyébként nagyon sok privatizációs ügy kapcsán beszélhetnénk arról, hogy akár többet is kérhettünk volna érte, ha többet fizetett volna érte a vevõ. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok képviselõi körében.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage