Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Elnök Asszony, Képviselõ Úr! Sajnálom, hogy ezt a kérdést nem az illetékes miniszter úrnak tette fel, hiszen hogy egy minisztériumon belül ki mivel foglalkozik, ezt a miniszter tudja, és az õ felelõssége. És azért egy munkamegosztás létezik a kormányban is, illetve az országban is. A másik: hangsúlyozni szeretném, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így az államigazgatás munkatársait is.

Legjobb tudomásom szerint két különbözõ dologról van szó. Az államadósság, tehát amelyet az egykori Szovjetunió vállalt, annak törlesztését, ez egy dolog, amely 950 millió dollárról indult és folyamatosan törlesztésre kerül, még ha nagy nehézségekkel is.

A másik: legjobb tudomásom szerint ez a kft. az 1991-ben kiszállított búza és liszt ellenértékét volt hivatott behajtani. Az elõzõ kormány három évig kísérletezett vele, sajnos, nem sikerült behajtani ennek a több mint 80 millió dolláros kiszállításnak az ellenértékét. Ismereteim szerint remény van arra, hogy 1996. június 30-ig az orosz fél gázszállítással és egyébbel törleszti ezen '91-ben eszközölt élelmiszer-szállítás ellenértékét. Ezzel együtt a kérdésével kapcsolatban én jelentést kérek, és ennek tartalmát, ezt a jelentést önnek el fogom juttatni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage