Kósa Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

KÓSA LAJOS (Fidesz): Miniszterelnök Úr! Ez a kft., nevezetesen a Metra Kft. korábban csak tapétakereskedelemmel foglalkozott és még néhány apró kiegészítõ tevékenységgel, mégis figyelemre méltó, hogy akkor, miután Tamási István, az IKM illetékes fõosztályvezetõje belépett a kft.-be, röviddel utána mégis gázszállításra, illetõleg orosz adósságlevásárlásra adja a fejét.

Nincs ezzel semmi baj, hogyha valóban érvényesülne valamilyen világos szabály arra vonatkozóan, hogy aki köztisztviselõ, az milyen magánszféra- érdekeltséggel rendelkezhet, hol húzódnak ennek a határai, és hogy kell azt érteni, hogy a kettõt összekeverni nem szabad. Nem arról van szó, hogy valakinek nem lehet az államigazgatásban magántulajdona. Arról sincsen szó, hogy valaki az orosz államadósság fejében gázt ne hozhatna Magyarországra. Nagyon jó lenne, hogyha így lenne. De ha pályázat nélkül csak azok a cégek tudnak ilyen gázszállítást végrehajtani, amelyek tulajdonosi körben érintettek az illetékes fõosztályvezetõ kapcsán a közigazgatásban, ez nagyon elgondolkodtató.

Én nagyon remélem, hogy az a jelentés, amit ön ebben az ügyben elkészít, megnyugtató módon rendezi ezt a kérdést, és világos válaszokat fog adni erre a problémára. Én azt gondolom, hogy ezt az ügyet nyugodtan irányadónak lehet tekinteni annak érdekében, hogy hogyan kell értelmezni az államigazgatás és a magánszféra elválasztását. Köszönöm. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage