Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Én azért kérdeztem ezt öntõl, nem pedig a belügyminiszter úrtól, mert tudom, hogy a rendõrség a maga lehetõségei között mindent megtesz. Ennek ellenére, a rendõrök túlmunkája ellenére a felderítettségi mutató továbbra is 10-15 százalékos.

(14.50)

Ha kerekítek 20 százalékra, ez akkor is azt jelenti, hogy 80 százalékban felderítetlenül maradnak ezek a bûncselekmények - ami nagyon nagy szám. Nem elég ennek a leküzdéséhez, hogy a kormány mindent megtesz, hogy csökkentse ezt a számot, mert azok az állampolgárok, akik károsultak az ügyben, nem tudnak mit tenni, mert még pénzük sincs, hogy kifizessék a magas biztosítási díjakat. Budapesten fontolgatják a biztosítók, hogy nem is fognak kötni biztosítást gépkocsira, mert olyan nagy a kockázati tényezõ.

Ezért jó lenne, ha a miniszterelnök úr nemcsak a nemzetközi egyezményekhez való csatlakozásról gondolkodna, hanem olyan tényleges cselekvésekrõl, amelyek jelentõs mértékben csökkenteni fogják a gépkocsilopások számát. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage