Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt miniszter úr, köszönöm a választ. Tisztelt Képviselõtársaim! Azt hiszem, ez az eset intõ példa arra, hogyha a közvéleményt tájékozatták volna kellõ mélységig, akkor nem lenne szükség ezzel a kérdéssel ebben a Házban foglalkozni. A probléma a körül keresendõ, hogy a Magyar Rádió likviditási problémája véleményem szerint hosszú távú lesz. Ez egy olyan gyors beavatkozás volt a kormány részérõl, amely a legelsõ tüneteket kezeli, de a bajt nem fogja megszüntetni.

(15.10)

Tudniillik az elõfizetési díjakból jóval kevesebb folyik be a Magyar Rádióhoz, mint azt elõre megtervezték. Az Antenna Hungária díjemelése pedig növeli a Magyar Rádió kiadásait. Ezért úgy gondolom, miniszter úr a valóságos helyzetnek megfelelõen tájékoztatta az Országgyûlést, így rövidesen egy pótköltségvetést kell benyújtani, mert újra kell gondolni a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és áttételesen a Duna Televízió finanszírozását.

Azt hiszem, pillanatnyilag ezt a választ el lehet fogadni, hisz a Magyar Rádió likviditási problémáját megoldották, de nagyon kíváncsi vagyok és - azt hiszem, nem mondok újat - figyelemmel fogom kísérni, hogy az elkövetkezendõ hónapokban mi lesz a költségvetési helyzet a Magyar Rádiónál. És ennek függvényében fenntartom a jogot, hogy a kérdésre majd ismét visszatérjek. De most ezt a miniszteri választ elfogadom. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage