Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Most olyan helyzetben vagyok, hogy egy korábbi interpelláció kapcsán az államtitkár úr már hasonló módon - az iparpolitikán keresztül és a modernizációs programon keresztül -, az interpellációra adott válaszban említette, hogy a közeljövõben a kormány a program kialakításánál, a ma még a védelmi ipar területén meglévõ kapacitások figyelembevételével ezeket is megfelelõ formában fel kívánja használni.

Kérdésem gyakorlatilag azért vetõdik most ismételten föl, hiszen soron következõ feladatok állnak elõttünk. Többek között a különbözõ nemzetközi tenderek megvalósításánál az egyik feltétel - a kiírásban szereplõ tény - a magyar ipar megfelelõ kapacitási lehetõségeinek figyelembevételét érinti.

Ezzel kapcsolatban tehát nemcsak arról van szó, hogy ez a nemzet biztonsága szempontjából mennyire fontos, hanem fontos a tekintetben is, hogy a fegyveres erõk, a rendvédelmi szervek, a biztonsági szolgálatok reformjának végrehajtását mennyiben tudja majd elõsegíteni, ha ezeknek a - ma még ipari kapacitással, szellemi kapacitással rendelkezõ - védelmi ipari komplexumoknak a privatizációját gyakorlatilag végrehajtjuk.

A kérdés tehát az, tisztelt államtitkár úr, hogy milyen privatizációs stratégián dolgozik a kormány a védelmi ipar termelési kapacitásának biztosítása érdekében. Várom a válaszát, és köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage