Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Így utána mindig nagyon nehéz helyzetben van az ember, hogy felvesse-e azt a kérdést, amely oly sokunkat foglalkoztatott néhány órával - mintegy másfél órával - ezelõtt. Ami arra indít, hogy igen, az Isépy Tamás ma délelõtti napirend elõtti felszólalása, aki a politikában a jogról és az erkölcsrõl és ezek összhangjáról beszélt. Úgy gondolom tehát, hogy nem felesleges emlékeztetni rá és megkérni a levezetõ elnök asszonyt, hogy amennyiben módja és lehetõsége van rá, és a Házszabály ezt lehetõvé teszi, akkor ilyen esetekben avatkozzon közbe.

Nevezetesen két olyan dolog történt, amikor a Kisgazdapárt frakcióvezetõje egy hivatalosan távol lévõ köztisztviselõt minõsített úgy, hogy annak nem volt módja arra válaszolni. Ezt a politikában erkölcstelenségnek nevezik, az utcán csibészségnek. (Derültség a bal oldalon.)

A másik: a frakcióvezetõ úr a Magyar Szocialista Párt V. kongresszusát minõsítette, méghozzá olyan szavakkal, amelyeket parlamenti demokráciában politikai pártok egymásra nézve nem szoktak használni. Én nem is használnám ezt a Független Kisgazdapártra, csak a frakcióvezetõ úrra, mert a kettõ között lényeges különbség van.

Ezért az az ügyrendi észrevételem, hogy más ilyen esetekben a levezetõ elnökök legyenek olyan kedvesek és a felszólalás után legalább egy szó erejéig jelezzék egyet nem értésüket.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage