Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Ami Szekeres frakcióvezetõ úr felvetésének elsõ részét illeti, ezzel kapcsolatban legyen szabad mindösszesen annyit megjegyeznem, hogy egy konkrét esettel kapcsolatos azonnali kérdést ugyancsak komplikált lenne úgy feltenni, hogy a konkrét kérdésbõl kihagyjam a lényeget, hogy miért van az összeférhetetlenség, és hogy ennek kapcsán konkrétan utaljak arra, hogy az érintett milyen viszonyban volt a Magyar Nemzeti Bankkal.

(16.30)

Egyértelmû, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének fõtanácsadói tisztségét betöltõ személyrõl volt szó, és az összeférhetetlenség abban a magatartásban nyilvánult meg, hogy az elnöki fõtanácsadó a saját kft.-jének adott lényegében megbízást, mégpedig nem is akármilyen összegre. Úgy tudom, ez összesen 280 millió forintot érint. Hogy ebbõl mennyi volt vonatkoztatható az érintett személyre, mennyi nem, ezzel kapcsolatban semmilyen nyilatkozatot nem tettem.

Rendkívül sajnálatos, hogy Szekeres Imre el akarja hallgattatni az ellenzéket ebben a Házban, és rögtön fenyegetõzni kezd, és megengedhetetlen szóhasználattal él a Kisgazdapárttal szemben akkor, amikor nem tud a Kisgazdapárttal egyetérteni - ami, hála a jó Istennek, szinte állandó jelleggel elõfordul.

Ami most már az ezt követõ megjegyzését illeti, úgy gondolom, ebben az esetben egyetlenegy kérdés merülhetne fel: hogy illemtanórákat vegyen Szekeres Imre... (Felzúdulás a bal oldalon.).., mert akkor többet ilyen durván nem fogja sértegetni a politikai ellenfeleit. Köszönöm a türelmüket. (Taps a kisgazdapárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage