Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Megkezdjük munkánkat. Soron következik a honfoglalás 1100. évfordulójának emléknapjáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. (Zaj.) Kérem képviselõtársaimat, kísérjék csendben figyelemmel munkánkat. Megadom a szót dr. Magyar Bálint mûvelõdési és közoktatási miniszternek. Aki nem kíván válaszolni? (Dr. Magyar Bálint: Nem.)

Akkor határozathozatal következik. Felkérem az irodákban tartózkodó képviselõtársaimat, fáradjanak az ülésterembe. (Folyamatosan érkeznek a képviselõk az ülésterembe.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a honfoglalás 1100. évfordulójának emléknapjáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az ajánlás 1. és 2. pontjában levõ javaslatok nem kapták meg a bizottság szükséges támogatását, de a 2. pontban levõ javaslatról a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja szavazást kért. A miniszter úrnak a frakcióvezetõkhöz eljuttatott tájékoztatása szerint a kormány a T/1919/5. számú ajánlás 3. pontjában levõ módosító javaslat elfogadását támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 218 igen szavazattal, 3 nem szavazat, 3 tartózkodás mellett elfogadta.

Az ajánlás 2. pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdésének kiegészítését javasolja. Eszerint 1996. augusztus 19-e a honfoglalás folyamatának befejezése 1100. évfordulójának emléknapja. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását. Frakciókérésre szavazunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 38 igen szavazattal, 195 nem szavazattal, 15 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik az egyes szociális ellátásokkal kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az elõterjesztést T/2060. számon, az egységes javaslatot pedig T/2060/101. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be és errõl ajánlás készült T/2060/103. számon.

Megkérdezem dr. Hack Pétert, az alkotmányügyi bizottság elnökét, kívánják-e szóban kiegészíteni az ajánlást? A bizottsági elnök úr jelzi, hogy nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz kapcsolódóan? (Senki nem jelentkezik.) Nem kíván szólni. Megkérdezem a Népjóléti Minisztérium államtitkárát, kíván-e szólni? Õ sem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/2060/103. számú ajánlás 1-4.-ig terjedõ pontjai szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 225 igen szavazattal, 20 nem szavazattal, 25 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az egyes szociális ellátásokkal kapcsolatos törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 197 igen szavazattal, 72 nem szavazat, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

(17.00)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage