Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt nemmel szavazott a zárószavazás alkalmával erre a nagyon sokoldalú, nagyon sok kérdést fölvetõ, tulajdonképpen meglehetõsen sok gondot felvetõ törvényjavaslatra.

Kifogásoltuk annak idején a felszólalásokban is - hisz az Országgyûlés heteken át foglalkozott ennek a meglehetõsen nagy terjedelmû törvénymódosításnak az egyes kérdéseivel és részkérdéseivel -, egyetlen pozitív kicsengésû rész kivételével a többit negatívnak értékeltük. Úgy gondoljuk, hogy a legsúlyosabb itt az a megállapítás volt, amely a rászorultság és az alanyi jogok elvét állította szembe. Az történik ugyanis - és erre most tömegesen érkeztek hozzánk észrevételek -, hogy látszatperekben elválnak házaspárok azért, hogy a két gyerek után is megkapják a családi pótlékot. A feleségnek, mondjuk, 20 ezer forintos a fizetése, és ennek következtében a jól menõ házaspárok, hogy megkapják ezeket a juttatásokat, elválnak, és így még szociális segélyre is jogosultakká válnak, ugyanakkor mások, kérném szépen - és ez a többség, a rendkívül becsületes emberek tömege - ezzel a megoldással nem kívánnak és nem is akarnak élni.

Mi úgy gondoljuk, hogy egy olyan törvényjavaslatot, amely hazugságra, jogi képtelenségekre sarkallja az embereket, a magyar családokat, semmiképpen nem lehet helyeselni, semmiképpen nem lehet elfogadni. Mi úgy gondoljuk, hogy nekünk, amikor törvényeket hozunk, hosszabb idõre kell hoznunk törvényeket, és abban az esetben nem egy pillanatnyi helyzetnek, és nem egy politikai szándéknak kell megfelelnünk.

A Független Kisgazdapárt úgy érzi, hogy ez a rendelkezés tulajdonképpen a Bokros-csomag jellemzõ, népnyúzó és családtipró elképzeléseinek... (Zaj a bal oldalon.)... egy változata, és ezt a változatot mi nem tudjuk helyeselni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage