Béki Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Szeretném röviden megindokolni, hogy a szabaddemokraták miért szavaztak igennel ezekre a törvénymódosításokra. Alapvetõen két okunk volt rá, hogy egységesen szavazzunk, és támogassuk ezeket a szociális ellátás megváltoztatásával kapcsolatos módosító indítványokat:

Az egyik az, hogy alapjaiban egyetértünk a változtatások irányával. Ezek közül is szeretném kiemelni mint legfontosabbat, hogy a törvény a jövõben nem köti már megelõzõ munkaviszonyhoz az anyasági ellátásokat. Ez öröm számunkra, hiszen mi, szabaddemokraták éveken keresztül érveltünk azért, hogy ez a jogkiterjesztés végre megvalósuljon. Úgy gondoljuk, hogy így valóban a legrászorultabb rétegeket tudtuk beemelni ebbe az ellátásba.

A másik ok, amivel szeretném indokolni az "igen" szavazatunkat, az az, hogy mi a törvénymódosítások során négy témához is beterjesztettünk módosító indítványokat, és az a ritka helyzet állt elõ, amikor azt mondhatom, hogy mind a négy témában sikerült eredményt elérni. Módosító javaslataink egy részét a kormány már a múlt heti zárószavazás elõtt elfogadta, a másik részével, a másik felével az történt, hogy képviselõtársaink segítségével az elõterjesztõ ellenében kapott többségi szavazatot. Ilyen körülmények között számunkra az egyetlen logikus magatartás, hogy igennel szavaztunk az egész törvény megváltoztatására. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage