Tóth István Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Fórum egységesen elutasította szavazatával a kormány elõterjesztését az egyes szociális ellátásokkal kapcsolatos törvények módosításáról. Tettük ezt elsõsorban a gyermektámogatási rendszer jelentõs szûkítése miatt.

A Magyar Demokrata Fórum mindig is tiltakozott és tiltakozni fog minden megkülönböztetés ellen, amely különbséget tesz gyermek és gyermek között. Az MDF a gyermekek rászorultságát igazságosabban megbecsülõ rendszernek tartja a valamely csoporthoz tartozáson alapuló rászorultságot, az adózott jövedelmet figyelembe vevõ, és a jelenlegi kormány-elõterjesztésben található bürokratikus és fõleg követhetetlen rendszernél.

Jelezni kívánjuk ugyanakkor, hogy az Alkotmánybírósághoz fogunk fordulni arra hivatkozással, hogy a születendõ gyermek élete nem a megszületéssel, hanem a fogamzással kezdõdik. Éppen ezért a római jog óta ismert fogalmat, a születéstõl visszamenõleg 300 napos vélelmezett fogantatást kell figyelembe venni, és a törvény hatálybalépését csak a kihirdetéstõl számított 300. nap után tartjuk alkotmányosnak. Sajnálatosnak tartjuk az Országgyûlés mai döntését, és reméljük, hogy módunk lesz a jövõben ennek sürgõs megváltoztatására. Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage