Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 108. §-ának (2) bekezdése alapján az Országgyûlés felkérheti az Országgyûlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktõl a törvény sürgõs kihirdetését kérje. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e ezzel a javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 210 igen szavazattal, 78 nem szavazattal, 4 tartózkodással úgy határozott, hogy felhatalmazza az Országgyûlés elnökét a sürgõs kihirdetés indítványozására. (Közbeszólás jobbról: Miért olyan sürgõs?)

(17.20)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása.

Az elõterjesztést T/1989. számon, az egységes javaslatot pedig T/1989/29. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján az elõterjesztõ módosító javaslatokat nyújtott be, és errõl ajánlás készült T/1989/31. és /33. számon.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem az alkotmányügyi bizottságot, hogy kívánja-e a bizottság ajánlását szóban kiegészíteni. (Dr. Hack Péter tagadólag int.) Hack Péter elnök úr jelzi, hogy nem kívánja.

A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

Megkérdezem képviselõtársaimat, hogy kíván-e valaki szólni a módosító javaslatokhoz. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván, így a miniszter úrnak sincs oka arra, hogy reagáljon.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az elõterjesztõ módosító javaslatait a T/1989/31. számú ajánlás 1. és 2. pontjai, illetõleg a T/1989/33. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 287 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a zárószavazás következik.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 288 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Most soron következik az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása.

Dr. Rapcsák András - Kereszténydemokrata Néppárt - elõterjesztését T/2058. számon, az egységes javaslatot pedig T/2058/4. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az adózás rendjérõl szóló 1990. évi XCI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 288 igen szavazattal, 4 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Soron következik a Magyar Köztársaság polgári törvénykönyve egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása.

Az elõterjesztést T/1592. számon, az egységes javaslatot pedig T/1592/48. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel az elõterjesztéshez senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság polgári törvénykönyve egyes rendelkezéseinek módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 286 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat indokolni. (Senki sem jelentkezik.) Ilyen jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! Most soron következik a szövetkezetekrõl szóló 1992. évi I. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1718. számon, az egységes javaslatot pedig T/1718/27. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Tisztelt Képviselõtársaim! Kis Zoltán államtitkár úr jelezte, hogy a törvényjavaslat zárószavazása elõtt szót kér. Kérdezem, hogy milyen ügyben.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage