Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem akarom a két percet igénybe venni, és különösképpen nem akarom a szót, az idõt az államtitkár asszony elõl elvenni, de legyen szabad rámutatnom arra, hogy itt egy tulajdonképpeni kisebb véleménykülönbségrõl van szó, amelynek a lényege, hogy az Igazságügyi Minisztérium elõterjesztésében és Csákabonyi Balázs képviselõtársam elõterjesztésében is a feketegazdaság elleni küzdelem úgy került felszínre, hogy a büntetõjogi eszközök mellett vannak gazdasági eszközök is.

A Független Kisgazdapártnak évek óta hangoztatott álláspontja, hogy a feketegazdaság ellen mindenekelõtt gazdasági eszközökkel kell küzdeni, és csak kiegészítõ szerephez juthatnak a büntetõjog eszközei.

Valóban úgy van, ahogy Szabó Lajos Mátyás képviselõ úr mondta, hogy Bencze doktor a Miniszterelnöki Hivatal részérõl már a kisgazdapárti álláspontot hangoztatja - de itt nem az került elõterjesztésre. Ezért voltam kénytelen a Kisgazdapárt álláspontját itt kiemelten hangsúlyozni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage