Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Akkor megkérdezem jelen lévõ képviselõtársaimat, hogy ki kíván még részt venni a vitában. (Senki sem jelentkezik.) Ha ilyen nincs, akkor az általános vitát elnapolom, folytatására és lezárására valamelyik késõbbi ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról és kiegészítésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/2041. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig T/2041/2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Lakatos András, a mezõgazdasági bizottság elõadója nem kívánja a bizottság véleményét elmondani.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 2., 3., 4., 5., 6. és 7. pontjai különbözõ törvényhelyeken a "kávé" fogalom meghatározását kívánják az elõterjesztéstõl eltérõen megállapítani. Indítványozom az összetartozó ajánláspontok tárgyalásának összekapcsolását. Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Megtörténik.) Köszönöm szépen. Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható, túlnyomó többsége a javaslatot elfogadta.

Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vita szakaszában. (Senki sem jelentkezik.) Nem, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. pontjához, amely a törvényjavaslat címének módosítását indítványozza. (Senki sem jelentkezik.) Felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került. Ezért a törvényjavaslat részletes vitáját egészében lezárom. Megkérdezem Pál Béla urat, a napirendi pont elõadóját, hogy most vagy a módosító javaslatokról történõ szavazást megelõzõen kíván reflektálni a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage