Dávid Ibolya Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim! (Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiból: Milyen ügyrendben?) Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselõtársaim!

Szokatlan mûfaj a Ház elõtt, amikor a miniszterelnök napirend elõtti felszólalással él, bár a házbizottság minden alkalommal egyetértett azzal, hogy napirend elõtti felszólalásban a miniszterelnök úr szólhasson. Ez egyedi döntések sorozata volt. A házbizottság február 22-én hozott egy állásfoglalást, amely állásfoglalás az Országgyûlésre nézve javaslat. Emellett van egy Házszabályunk. A Házszabály pedig lehetõvé teszi azt, hogy az a képviselõ, aki személyében érintett, két percre felszólalást kérhet az elnök úrtól. Ha az elnök úr a két percet nem adja meg, úgy az Országgyûlés döntését kérheti abban, hogy õ, a személyében érintett képviselõ reagálhasson.

A miniszterelnök úr kétszer hivatkozott személy szerint Kádár Bélára, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok volt miniszterére, és abban a körben szólalt fel Kádár Béla a marrakechi ügyben, amivel kapcsolatban õt személyesen nevén nevezte a miniszterelnök úr.

A két percet alig meghaladóan, néhány másodperccel meghaladóan Kádár Béla befejezte a hozzászólását, és akkor akár a Házszabály, akár a házbizottsági állásfoglalás alapján tisztelettel kérem elnök urat, hogy a Magyar Demokrata Fórum élhessen azzal a lehetõségével, hogy reagáljon a miniszterelnök úr felszólalására. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage