Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Ezt a vitát már másodszor folytatjuk le a Házban. Elsõ alkalommal is Szájer József képviselõtársam beszélt az ügyrõl, akkor is voltak reagálások a kérdésre. Én akkor is elmondtam, hogy az lenne a célszerû, ha a Ház akkor foglalkozna olyan ügyekkel, amelyek, ha léteznek, akkor elkerülhetetlenül a Ház elé kerülnek, amikor ez valóban bekövetkezik.

(16.40)

Ma bizonyos részletek kaptak nyilvánosságot egy kérdésben a sajtóban, és a sajtóban folyik ezekrõl a kérdésekrõl a vita - mint ahogy Dávid Ibolya képviselõtársam is idézte -, bizonyos részleteiben elhibázott publicisztikák kapcsán.

Azt gondolom, a helyes ebben a kérdésben az, ha arra koncentrálunk, ami egyébként a miniszterelnöki beszédben itt, a Házban - és nem jártában-keltében - elhangzott: nevezetesen tovább kell fokozni a feketegazdaság elleni fellépést minden területen, és érdemes azon gondolkodni, hogy a feketegazdaság elleni minden területen történõ leghatékonyabb fellépésnek milyen eszközei lehetnek.

Ha ezek az eszközök olyanok, hogy különbözõ kétharmados törvényeket vagy egyéb törvényeket kell hozzá módosítani és ezért a parlament elé kerülnek ezek az ügyek, akkor itt, a parlamentben meg kell õket vitatni. Addig azonban, amíg ilyen elõterjesztések nincsenek, nem tartom célszerûnek, hogy olyan ügyekrõl vitatkozzunk, amelyek ma törvényjavaslati formát nem öltve igazán nem a parlament nyilvánossága elé valók, hiszen ha csak végignézem a mai és holnapi napirendet, akkor tételes, létezõ és igen fontos kérdésekben kell a parlamentnek vitát folytatnia és állást foglalnia.

Azt javasolom képviselõtársaimnak, hogy az ügyekkel akkor foglalkozzunk, amikor azok valóban elõttünk vannak és aktuálisak. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage