Béki Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Ismeretes, hogy a szabaddemokraták kezdettõl fogva a társadalombiztosítási önkormányzatok önállóságának megszületése mellett foglaltak állást.

Az elõzõ ciklusban Solt Otília képviselte nagy erõvel ezt a koncepciót. Én azt gondolom, hogy mi ettõl az álláspontunktól azóta sem tértünk el. De az önkormányzatok létrejötte óta eltelt néhány évben tényleg rengeteg konfliktus alakult ki, termelõdött ki, és azt gondolom, hogy tisztességes kormányzati szándék az, ha arra törekszünk, hogy ezeket a konfliktusokat valahogyan kezeljük, valami megoldást találjunk rá.

Éppen az a törvénymódosítás, a társadalombiztosítási önkormányzatok igazgatásáról szóló törvénymódosítás, amit éppen ma tárgyal a Ház, pontosan ezt célozza. Az a helyzet, tisztelt képviselõtársaim, hogy évek óta, kezdettõl fogva igényként fogalmazódik meg, hogy a nagy volumenû tb-költségvetés együtt tárgyalódjon a gazdaság költségvetésével. Mind a mai napig nem volt rá példa, hogy ezeket a költségvetéseket egyszerre lehetett volna elfogadni.

Az a módosító indítvány, amit Matyi László és Kiss József képviselõtársam elõterjesztett, azt célozza, hogy ezen a nehézségen valahogyan lépjünk túl. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage