Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Idõrõl idõre riogatások és rémhírek járják be a közvéleményt, hogy mégsem lesz béremelés az egészségügyben, nem teljesül a megállapodás a kormány és az EDDSZ között. Ezzel szemben azt mondanám, hogy a bérfejlesztés feltételei teljesültek, mert 1. a társadalombiztosítási alapok idei költségvetésérõl szóló törvény elfogadást nyert; 2. a finanszírozásról szóló kormányrendeletet módosítottuk, és ebben az intézmények finanszírozási védelmét garantáló 90-120 százalékos bevételi korlátokat 24 százalékkal emeltük; 3. kidolgoztuk az egészségügyi szerkezetváltási program idei ütemét, és ennek törvényi szabályozására, tisztelt Ház, a kormány rövidesen elõterjesztést hoz az Országgyûlés elé; 4. a társadalombiztosítási önkormányzat - az Egészségbiztosítási Önkormányzat - garanciákat kapott, hogy a megtakarításokkal esetleg nem fedezett hiány kezelésére milyen lehetõségek vannak; 5. az adósságállománnyal küszködõ kórházak konszolidációjára nem lobbyérdekek mentén, tisztelt Országgyûlés, hanem nyilvános pályázat keretében sor kerülhet.

A nyilatkozatokkal szemben az Egészségbiztosítási Önkormányzat felelõs tisztségviselõje az EDDSZ március 26-ai fórumán és más szakmapolitikai tanácskozásokon is ismételten megerõsítette, hogy a béremelés fedezetét tartalmazó utalásokra április 20-án sor kerülhet.

Tisztelt Országgyûlés! Végül engedjék meg, hogy azt jegyezzem meg: a tapasztalat azt mutatja, hogy a sajtóban megjelenõ üzenetekbõl nem szabad messzemenõ következtetéseket levonni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage