Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! A kormány ügyrendjének megfelelõen a kormány üléseirõl összefoglaló készül, illetve ehhez az összefoglalóhoz - amely tartalmazza a vitában elhangzottakat - különbözõ dokumentumokat csatolnak. A kormánynak semmilyen olyan kötelezettsége nincs - törvényi kötelezettsége pláne nincs -, hogy hangfelvételeket készítsen az ülésekrõl, illetve ezeket megõrizze.

Hogy milyen technikai eszközök segítségével történik az ülésen elhangzottaknak az utólagos emlékeztetõbe foglalása, az is a kormány döntésének a függvénye. Jelenleg egyébként magnófelvétel alapján történik meg az összefoglalók elkészítése, ugyanakkor azonban ezeknek a magnófelvételeknek a végleges megõrzését a kormányzat nem tervezi, ilyen elõírások a kormánnyal kapcsolatban nincsenek, ilyen követelmények nem fogalmazódnak meg - és rögtön hozzáteszem, hogy ez egyébként általában megfelel a nemzetközi gyakorlatnak is, ahol hasonló módon, a kormányülések szó szerinti megörökítése nem történik meg.

A kormánynak a jövõben sincsenek ilyen jellegû szándékai. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

(14.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage