Raskó György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Miniszter úr, nem akarok a számokkal itt dobálódzni, de megint a KSH-statisztikát mondom. Ez a csökkenés lehet, hogy csak 1,4 százalék, de gyakorlatilag 27 ezer fõ decemberig, azóta több mint 50 ezer, tehát ez igenis nagyon drasztikus csökkenés a véleményünk szerint.

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon egy egészséges piacgazdaságban kisvállalkozókra szükség van, és a társadalom számára értékes az az állampolgár, aki saját magát, családját el tudja tartani. Az ilyen vállalkozásokat, legyen ipar, szolgáltatás vagy mezõgazdaság, úgy gondolom, a kormánynak kiemelten kellene támogatnia. Sajnos nem ezt teszi, annak ellenére, hogy az eredeti kormányprogramban külön fejezet foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Csak egyet szeretnék kiemelni abból a mulasztásból, ami ezen területen mindenképp a kormány számára írható. Például a kisvállalkozóknak nyújtott hitelek állománya hihetetlen mértékben... (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.)... csökkent, a Boross-kormány utolsó negyedévéhez viszonyítva reálértékben a negyedére.

Én azt ajánlom a miniszter úr figyelmébe... (Az elnök újból jelzi a felszólalási idõ leteltét.).., hogy majd a kormány ezen a májusi ülésen ezekkel a kérdésekkel érdemben foglalkozzék, azt hiszem, nemcsak a magyar gazdaság, hanem a kormány érdekében is. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage