Schamschula György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SCHAMSCHULA GYÖRGY (független): Miniszter úr, köszönöm a válaszát. Nem akarok számháborúba menni, hiszen ön bizonyára jobban tudja, hogy hány szabálysértési bírságot szabtak ki Budapesten; azt viszont mindnyájan látjuk, hogy ezek nem hozták meg a kívánt eredményt. Azt hiszem, sokkal lényegesebb dologról van szó, miniszter úr, mint arról, hogy hol parkolnak a gépkocsik. Valahogy tulajdonképpen az ország teljes szétzüllesztése folyik a szemünk elõtt, hiszen a jogsértõ magatartás eszkalálódását látjuk. Miniszter úr, aki ma a gyepterületen parkol, az holnap nem fizet adót, holnapután agyonüti a haragosát. Körülbelül ez az a folyamat, amin nagyon nehéz lesz változtatni.

A másik pedig, amire fel kell hívjam a figyelmét: Budapest fõváros közrendje és tisztasága az utóbbi hat évben romlott le ilyen katasztrofálisan. Mióta baloldali vezetés van a fõváros élén, Budapest a szemét fõvárosa lett, és Budapest sajnos a közlekedési káosz fõvárosa lett. Ön nemzetközi példákat hozott. Kérem, menjen ki Bécsbe, és próbáljon úgy parkolni a bécsi utcákon, ahogy Budapesten parkolnak a jármûvek, elfoglalva a gyerekkocsit tolók, a rokkantak elõl a járdát, egészen a falig tolatva. Vagy nézze meg azt, hogy a belvárosban élõ embereknek mi a véleménye arról a lehetetlenségrõl, amely ma Budapestet a szemét formájában elönti. Tudok olyan utcákat mondani, belügyminiszter úr, ahol évek óta nem láttak utcaseprõt vagy bármiféle köztisztasági tevékenységet.

Belügyminiszter úr, tudom, hogy nem az ön közvetlen feladata, de a fõpolgármestert nem lehet interpellálni, és ön valamikor 1994 nyarán fölesküdött az ország szolgálatára. Kérem, gondoljon erre, amikor a budapesti közlekedéssel foglalkozik vagy egyszerûen közlekedik Budapesten.

Köszönöm, hogy meghallgattak. Egyébként a választ nem fogadom el. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage