Magyar Bálint Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MAGYAR BÁLINT mûvelõdési és közoktatási miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Torgyán Úr! Mintha hallottam volna ma már ezeket a szavakat, mégis megpróbálok néhány új elemmel hozzájárulni ehhez a válaszhoz, mármint ahhoz, amit korábban mondtam önnek.

Március 14-én ön egy programot hirdetett, bizonyos tavaszi munkákra hívta fel pártjának és követõinek tagjait. Úgy látszik, ön megtalálta egy magyar íróban és egy magyar költõben azt a tárgyat, amelyre ezt a munkát irányítani kívánja. Valóban nehéz egy politikusnak... (Dr. Kövér László: Lényegre!)... a nevét megörökítenie és halhatatlanná tennie magát. Politikusok általában szoktak ahhoz az eszközhöz fordulni, hogy írókat és költõket... (Dr. Kövér László: Tárgyra! - Dr. Orosz Sándor: Amilyen a kérdés!)... céltáblául kiválasztanak, és ily módon a nevük talán inkább fennmarad, mintha csak saját teljesítményeiket kellene... (Derültség, taps a kormánypártok padsoraiban.)... saját teljesítményeik alapján kellene ezt a dicsõséget kivívni.

Mégis örülök annak, hogy interpellációként is elhangzott ez a kérdés, hiszen így a Háznak alkalma lesz elutasítani ezt a politikai magatartást, amit Torgyán József úr ebben a kérdésben tanúsít. Köszönöm. Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage