Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk munkánkat, a szavazások következnek.

A ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Az érdeklõdõ képviselõk a bizottsági fõosztály fõemelet 1- 2. számú szobájában tájékozódhatnak.

A múlt heti ülésünkön a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1994. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra nem került sor. Indítványozom ezért a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 192 szavazattal, 9 ellenszavazat, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

A kormány sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta "A Magyar Köztársaság csatlakozásáról a Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezethez" címet viselõ országgyûlési határozati javaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásbavétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 219 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

A kormány kivételes és sürgõs tárgyalást kérve benyújtotta a helyi önkormányzatok 1996. évi új címzett támogatásáról szóló törvényjavaslatát T/2303. számon. Kérdezem Kuncze Gábor belügyminiszter urat, hogy kívánja-e a kivételes eljárást indokolni. (Kuncze Gábor: Egy mondatban.) Igen, megadom a szót Kuncze Gábor belügyminiszter úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage