Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Egy rendkívül fontos indítvány fekszik a Ház elõtt, még akkor is, ha sokan zajjal, morgással, beszélgetéssel adtak kifejezést már elõre ellenzésüknek egy olyan elõterjesztéssel kapcsolatban, amelynek indokoltsága nagyon is érthetõ, ha visszatekintünk a magyar történelembe 1956. október 23-áig, majd a szovjet csapatok Magyarország lerohanása után történt történelmének arra a részletére, amikor az ENSZ foglalkozott a magyar megszállással. Akkor felállt - ha jól emlékszem - egy Kósa nevû, tehát magát magyar néven jelzõ olyan személyiség, akirõl ma már tudja a történelem, hogy Ivan Konduktorovnak hívták, tehát szovjet állampolgár volt, és a magyar állampolgárság színlelésével akart olyan helyzetet teremteni, amikor fellépett a magyar érdekek ellen, hogy tulajdonképpen a magyarság álláspontja az, amit õ képvisel.

Ezért tehát Tímár György képviselõtársunknak az az elõterjesztése, hogy minden országgyûlési képviselõ, akinek más állampolgársága van, adjon számot a Ház elnökénél errõl a tényrõl, nagyon is indokolt és történelmileg szükségszerû lépés, hiszen éppen a magyar Országgyûlés szuverenitását is befolyásoló lépés következett be Ivan Konduktorovnak abból a helyzetébõl, hogy nem kellett számot adnia arról, hogy neki kettõs állampolgársága van.

Ezért a Független Kisgazdapárt országgyûlési képviselõcsoportja egységesen támogatja Tímár György képviselõtársunk indítványának a napirendretûzését.

Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage