Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt az emléknapnak munkaszüneti nappá történõ nyilvánítását természetesen egyhangúlag, egy emberként szavazta meg, hiszen a Független Kisgazdapárt nagyon jelentõsnek tartja honfoglalásunk 1100. évfordulóját, és ezt szeretnénk méltóan megünnepelni.

(18.20)

A törvényjavaslatban is úgy szerepel a szöveg, hogy a méltó megünneplése a millecentenáriumnak. A méltó megünnepléssel kapcsolatban azonban vannak bizonyos aggályai a Független Kisgazdapártnak. Megismerve a programot, megismerve a társadalomnak a hangulatát, nem találjuk és nem érezzük azt az ünnepi hangulatot, amely a magyar társadalmat ez évben megilletné, mert hisz büszke kéne legyen arra, hogy 1100 éve jött ide ebbe a hazába és itt nemzetet tudott alapítani.

Az augusztus 20-ai ünnepségekkel kapcsolatban is vannak bizonyos észrevételeim, mert bár semmi kifogásom nincsen a Kék Duna keringõ ellen, amelyik egy igazán szép keringõ és szép mû, azonban mégis a millecentenárium alkalmából talán inkább egy magyarosabb, egy palotás vagy egyéb ilyen jellegû zeneszámmal is ünnepelhetjük ezt az évfordulót.

Pár órával ezelõtt itt elhangzott egy vita bizonyos Kossuth-díjjal kapcsolatban. Azt is szeretném megjegyezni, hogy pont a millecentenárium évében olyan írók, akik a nemzetet gúnyolják (Zaj a bal oldalon.), olyan írók, akik a keresztény vallású társadalmat mélyen megsértik, kapnak Kossuth-díjat. Ezek után nem nagy reménnyel tekintek a millecentenárium méltó megünnepléséhez. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage