Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Dr. Kõszeg Ferenc hozzászólásával kapcsolatban kértem kétperces hozzászólási lehetõséget. Az a véleményem, hogyha a Magyar Köztársaság kormánya és a Magyar Köztársaság parlamentje nem a mûködése idõtartama alatt kívánja bevezetni az illetménytáblát, hanem a mûködését követõ idõszakban, akkor lemond arról, hogy törvényi keretek között szabályozza a fegyveres szervek illetménybeosztását. Ez pedig nem jelent mást, mint egy következõ kormánynak és következõ parlamentnek átpasszolni, átadni ezt a nagyon nehéz, de nagyon fontos feladatot.

Másrészt arra szeretném felhívni a figyelmet - mint ahogy ezt már megtettük Gyuricza Béla képviselõtársammal egy interpelláció során is -, hogy akik így gondolkodnak, hogy a következõ idõszakban, 1999-et követõen kell az illetménytáblát bevezetni, azok erõsen olyan irányba tolják el az arányokat a fegyveres szerveken belül a hivatásos állomány és a nem reguláris erõk, a különbözõ õrzõ-védõ kft.-k irányába, ami megengedhetetlen Magyarországon.

Ezért tisztelettel javaslom a kormánypárti képviselõknek, a parlamentnek és a kormánynak, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy '97. január 1- jével még ennek a parlamentnek és ennek a kormánynak a mûködési ideje alatt az illetménytábla bevezetésre kerüljön megnyugtató módon, törvényi keretek között, és ne egy-egy miniszter jó szándékán múljon ennek bevezetése vagy elhalasztása.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage