Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! A Házszabály arról rendelkezik, amit itt Petõ Iván képviselõ úr és Toller László is elmondott... (Közbeszólás a Fidesz soraiból. - Nagy zaj a jobb oldalon.).., miszerint napirenden nem szereplõ, országos jelentõségû, halaszthatatlan és rendkívüli ügyben lehet felszólalást kérni; méghozzá úgy, hogy a felszólalás tárgyát és okát a képviselõcsoportok vezetõi megjelölik.

Mindenki megkapta itt a felszólalás lehetõségét, és az elnök nem vonta meg a szót senkitõl azzal, hogy nem felel meg annak a követelménynek, hogy rendkívüli, halaszthatatlan, még akkor sem, ha ezt adott esetben tárgyra térésre való figyelmeztetéssel meg lehetett volna tenni.

Az más kérdés, hogy kinek a felszólalására lehet reagálni a napirenden kívüli felszólalásnál: csak annak a felszólalására, akihez kapcsolódunk két percben.

Kérem, hogy ezeket a rendelkezéseket tartsák be, hiszen a napirenden kívüli felszólalások ma már gyakorta olyan témákat vetnek fel, amelyek megtárgyalására ez a mûfaj teljesen alkalmatlan. Ez az ügyek súlyát és az ügyek megítélését is érintheti.

Kétperces reagálásra megadom a szót Gaál Gyula frakcióvezetõ-helyettesnek, Szabad Demokraták Szövetsége. (Közbeszólások az ellenzék padsoraiból: Halljuk! - Dr. Kovács Kálmán: Ez sem házszabályszerû!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage