Gellért Kis Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

GELLÉRT KIS GÁBOR, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Azt reméltük tavaly, a költségvetés idején, hogy ez idén gyorsan pénzükhöz jutnak a kisebbségi szervezetek. Amiképpen nyilván tudják képviselõtársaim, a pályázatot kiírtuk január folyamán, február végi határidõvel. Ennek a feldolgozása - csaknem 300 pályázatról van szó - meglehetõs idõt vett igénybe, éppen annak érdekében, hogy a bizottság alaposan tudjon tájékozódni, nem egyszerûen csak a pályázók pályázatban megfogalmazott és leírt adatai felõl, hanem afelõl is, hogy ugyanezek a pályázók más állami forrásokból miként részesednek, milyen célokra akarják felhasználni az idei támogatást, hogyan használták fel a korábbi támogatásokat.

(16.00)

Tehát elmondhatom itt az Országgyûlésnek, hogy a megelõzõekhez képest sokkal alaposabban készültünk fel a pénzosztásra. Ennek az eredménye van itt elõttünk, és miután a szervezetek a tavalyi támogatásból már nem sok pénzzel rendelkeznek, sõt az esetek többségében már elköltötték ezt a pénzt, létkérdés, hogy az Országgyûlés minél hamarabb megszavazza ezt.

A bizottság a javaslatot egyöntetûen támogatta, és arra kérem az Országgyûlést, hogy a maga részérõl is tegyen így a sürgõsséget és majd a szavazást illetõen. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage