Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik ma kezdõdõ ülésünk napirendjének megállapítása.

Tájékoztatom önöket, hogy az ülést megelõzõen a házbizottság ülésezett. A korábban kiadott napirendi ajánlástól eltérve, a frakciók egyetértettek abban, hogy a Magyar Köztársaságnak a Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezethez történõ csatlakozásáról szóló elõterjesztés általános vitája ne kedden délután, hanem kedden délelõtt az elsõ napirendi pontként kezdõdjön el. Az egyes képviselõcsoportok vezérszónoki sorrendben mintegy 10 percben fejthetik ki álláspontjukat.

Az építészeti kamarákról szóló törvény általános vitájára emiatt a jövõ héten kerül sor, így napirendre tûzésére nem teszek javaslatot.

(16.10)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság módosított ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság módosított napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Budapest Bank részére juttatott 12 milliárd forint állami támogatás körülményeinek vizsgálatáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatása.

A bizottság önálló indítványát H/2239. számon, az ehhez kapcsolódó jelentést pedig H/2239/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót. Elõször Csépe Bélának, a Kereszténydemokrata Néppárt részérõl. Õt követi majd Pokorni Zoltán, a Fidesz képviseletében.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage