Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Én magam is hozzá kívánok szólni az adott témához, Sepsey képviselõ úr hozzászólása viszont szükségessé teszi azt, hogy kétperces idõkeretben is reagáljak a képviselõ úr által elmondottakra.

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy 1994. június 29-én, még az elõzõ kormány pénzügyminisztere írta azt a Budapest Bank elnök-vezérigazgatójának, hogy a konszolidációs programot a Pénzügyminisztérium jelenlegi formájában nem tekinti véglegesnek, a banknak '94. szeptember 30-áig el kell végezni a kitûzött feladatokat, a munka eredményeit a PM az érintett szervekkel együttmûködve értékeli, és ennek alapján dönt az alárendelt kölcsöntõkenyújtásról.

Tehát nem volt elõzmény nélküli az 1994 decemberi döntés, teljesen következménye volt annak a levélnek, amelyre most én utaltam, és tulajdonképpen '94 decemberében nem történt más, mint hogy a Pénzügyminisztérium képviselõje, jelesen a pénzügyminiszter, egy kötelezettséget vállalt arra, hogy a bank negatív eredménytartalékát rendezi. Azt a nyilatkozatban nem mondta meg, hogy milyen módon, de ez egy olyan erõs kötelezettségvállalás volt, amely teljesen jogosan tette lehetõvé a banknak mindazt, ami december hónapban könyveléstechnikailag megtörtént a banknál. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage