Békesi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÉKESI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. Sepsey képviselõ úr kétszer kétpercesében háromszor tévedett, a következtetései pedig nyilvánvalóan rosszak.

Elsõ tévedés: a negatív eredménytartalék eltüntetésérõl szóló döntés megszületik december 8-án a kormány határozatával; azt nem a pénzügyminiszter december 30-i nyilatkozata tartalmazza.

Második tévedés: a jegyzett és nem realizált tõke közötti különbség pénzügyi elszámolását, számviteli rögzítését a számviteli törvény tartalmazza. Ennek megfelelõen történt az elszámolás.

Harmadik tévedés: a tényleges könyvelés és a tényleges elszámolás semmiféle világbotránytól nem mentette meg a Budapest Bankot, hiszen a jegyzett és el nem számolt tõkejuttatás könyvelése azt jelenti, hogy a negatív eredménytartalékot nem vezették össze a juttatott tõkével, azt külön mutatták ki, a részvényesek pontosan tudták, hogy milyen pozícióban van a bank.

Egyébiránt, ha Sepsey képviselõ úr ezt az egész ügyet nem hiszi, nem érti, forduljon ahhoz az auditorhoz, amelyet úgy hívnak, hogy Earst & Young, amely nemcsak a jó hírével, hanem anyagilag is felel a mérleg auditálásáért. A mérleg tökéletesen auditált állapotban volt, errõl tájékoztatták a bank részvényeseit. Ez a helyzet! Felesleges belekeveredni egy olyan ügybe, amelynek a szakmai részleteit a képviselõ úr nyilvánvalóan nem ismeri.

Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage