Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm, elnök asszony. Az elmúlt hetekben a sajtóban sokszor megjelent és Sepsey úr hozzászólásában is felbukkant az a motívum, hogy a többség a szája íze szerint majd úgy szavaz a határozati javaslattervezetrõl és a hozzá tartozó kapcsolódó jelentésrõl, ahogy a maga többségi erejével akar. Azt gondolom, a tévénézõk és a rádióhallgatók közül nagyon sokan nem tudják, hogy ez egy paritásos bizottság volt, ami azt jelenti, hogy négy kormánypárti és négy ellenzéki képviselõ ült a bizottságban.

Tehát ha a bizottság idehoz egy olyan határozati javaslatot, amely az ellenzék szerint nem pontos és nem korrekt, akkor ez vagy azt jelenti, hogy a bizottsági ülésen valamelyikük a kormánypárttal együtt szavazott, vagy azt jelenti - ami ténylegesen történt -, hogy nem jártak el a bizottság ülésére. Nem mondanám el név szerint, hogy ki hogyan szavazott, mert nincs értelme. De ha tényleg ilyen fontosak azok a különbségek, hogy a számviteli alapelvek sérültek, vagy a számviteli törvényt sértette meg valaki, akkor érdemes lett volna ezt a vitát az erre létesített bizottságban végigcsinálni, érdemes lett volna ott az álláspontjukat képviselni.

Ugyanilyen finom csúsztatás az, hogy az auditáló cég mennyire kifogásolta a Budapest Bank mérlegét. Volt, amit kifogásolt, csak nem azt, amit Kósa Lajos említett. Nagyon sok ilyen félreértés van a beszélgetéseinkben, és nagyon sok ilyen félreértés van a sajtónak adott nyilatkozatokban is. A leköszönt elnök úr jelezte egy minapi interjújában, hogyan képzelhetõ el az, hogyha neki a barátja - mondjuk - szerdán ad pénzt, azt hétfõn könyvelik el. Ez pont nem egy olyan történet, amikor szerdán adnak pénzt és hétfõn könyvelik el, hanem olyan történet, hogy hétfõn kötelezettséget vállalnak rá és hétfõn elkönyvelik. A különbséget a bankszakmában, illetve a kötelezettségvállalásokban talán ott lehet a legjobban nyomon követni, hogy ez nem olyan, mint a magánemberek közötti készpénzes forgalom.

Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage