Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A Békesi úr felszólalását követõ taps igazat adott nekem abban, hogy itt a többség a tényektõl eltérõen a szája íze szerint fog szavazni. Képviselõtársam nyilvánvalóan érintve van ebben a kérdésben. Érintve van ebben a kérdésben, és nem azt mondom, hogy magyarázza a mechanizmust, hanem azt mondom, hogy magyarázza a bizonyítványát, és foggal-körömmel úgy igyekszik beállítani a tényeket, hogy az a számára kedvezõ legyen. A múltkori felszólalásában még attól sem riadt vissza, hogy a szorzótábla hiányát emlegesse fiatal képviselõtársaim esetében. (Dr. Toller László: Ez az idõsebbekre is vonatkozik! - Dr. Lamperth Mónika: Nem rólad volt szó!) Nyilvánvaló, hogy aki érintve van az ügyben, attól az ügy elfogulatlan megítélése nem várható el. Ebben a kérdésben maga a kormány egy nagyon kétértelmû határozatot hozott akkor, amikor a megoldás módját az Állami Vagyonkezelõ Részvénytársaság és a Pénzügyminisztérium hatáskörébe utalta.

(16.50)

Õ se mondta ki egyenesen, hogy hogyan és milyen módon kell ezt megoldani, csak azt mondta, hogy december 31-éig tessék megoldani a kérdést.

December 31-éig nem tudta megoldani a kérdést a Pénzügyminisztérium. Ez a kötelezettségvállalás több mint 13 milliárd forintra szólt. Ha valóban helytálló lenne, amit Ungár képviselõtársam elmondott, akkor ezt kellett volna lekönyvelni, nem pedig a 12 milliárdot, amikor végül kiderült, miután sikerült összeszámolni, hogy valójában mekkora összegre van szükség.

Hadd hivatkozzak itt Kósa képviselõtársamra: a Számvevõszék véleményét a kormánytöbbség figyelmen kívül akarja hagyni, mert számára nem kedvezõ. Pedig a Számvevõszék egy nagyon korrekt nyilatkozatot adott ebben. A Számvevõszék alelnöke még humoros formában is közzétette. Hadd hívjam fel a figyelmet, hogy a Magyar Hírlapban "A menyasszonyi ruha" címmel Kovács Árpád, az Állami Számvevõszék alelnöke igyekszik megvilágítani a kérdést azoknak is, akik nem értenek hozzá. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage