Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Bár én arra várok, immár ötven perce, hogy az álláspontunkat nem kétperces keretben, hanem hosszabb idõben is ki tudjuk fejteni, de szólni vagyok kénytelen, szóvá tenni azt a vitatechnikát, amit Ungár Klára és Békesi képviselõ úr itt az utóbbi percekben gyakorol - remélem, hogy ez nem sért senkit. Nyilván lehet emlegetni ellenzéki képviselõket, de ezt nem lehet - legalábbis én nem szeretném - szó nélkül hagyni.

Ungár Klára vitatkozik Kósa Lajossal és azt mondja, hogy az auditáló cég nem kifogásolta azt a bizonyos könyvelési módot. Persze, hogy nem kifogásolta! De Kósa Lajos sem azt mondta, hogy kifogásolta volna, hanem hogy jelezte az auditáló cég, hogy ez nem felel meg annak, ami elvárható például a Budapest Banktól. Ne tulajdonítsunk olyan állítást...

Békesi képviselõ úr azt mondja, hogy az Állami Értékpapír-felügyelet nem azért büntette meg, amit Kósa Lajos mond, vagyis hogy nem idõben..., Kósa Lajos azt mondta, hogy a részvényeseknek nem volt módjuk - ellentétben az ön korábbi állításával - megfelelõen tájékozódni, ahogyan azt elõírják a hatályos törvények.

Az a vitatechnika tehát, hogy önök által állított kijelentéseket cáfolnak, nem hiszem, hogy bárkinek a tájékozottságát elõbbre viszi ebben az ügyben. Amiként az sem, hogy bárki agresszivitásba burkolózva próbál kimenekülni ebbõl a helyzetbõl... (Dr. Toller László: Milyen helyzetbõl?).., amit az a parancs kényszerít önökre, hogy érdemben meg kell tárgyalni ezt az ügyet, lehetõleg ellenzéki és kormánypárti képviselõknek egyszerre kell valamilyen konszenzusra jutni. Itt nem ez folyik. Az elmúlt ötven percben az ellenkezõje történt: szerintem a tények elfedésében jeleskedtek önök, nem a megvilágításában.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage