Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Elnök Asszony! Én csak azért kértem egy pillanatra szót, hogy felhívjam a figyelmüket arra: a helyzet itt, a Házban nem olyan súlyos, mint amilyennek az elmúlt percekben tûnhetett. Emlékeztetném önöket arra, hogy a kétperces vita Csépe Béla képviselõtársunk felszólalását követte, és nem véletlen, hogy a kormánypárti felszólalók többsége vele nem nem vitatkozott. Ennek az az egyszerû oka, hogy Csépe Béla képviselõtársunk itteni hozzászólása összhangban volt azzal, amit Csépe Béla a bizottsági munkában tapasztalt. (Dr. Orosz István: Meg is kapja érte a magáét!)

Csépe Béla képviselõtársunk hozzászólásának egész elsõ felében nem mással, mint Torgyán Józseffel vitatkozott, Torgyán József múlt heti beszédével, amikor kifejtette, hogy ennek a bizottsági munkának volt értelme, és ez a bizottsági munka megfelelt a feladatának. Szeretném erre Sepsey Tamás, Kósa Lajos és Pokorni Zoltán figyelmét is felhívni. Sõt, még arra is rámutatott, hogy a közvéleményben bizonyos tévhitek, illúziók alakultak ki azt illetõen, hogy itt a Budapest Bank elvitte volna az emberek pénzét, és érzékeltette hozzászólásában, hogy ez nem történt meg.

Szerencsére ilyen ellenzéki hozzászólások is vannak, amelyek nem mondanak ellent azoknak a tényeknek, amelyeket egy közös, paritásos, kormánypárti- ellenzéki vizsgálóbizottság, elõször a magyar parlamentarizmus történetében - amire hozzászólásomban majd szeretnék még visszatérni - feltárt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage